Bugun...



Genel Başkan Canan Ceylan’dan Ahilik Haftası Mesajı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan Ceylan, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Ahilik teşkilatının, esnaf ve sanatkârlığın yanı sıra tarım ve gıda sektöründe de önemli bir yer tuttuğunu belirten Ceylan, Ahilik’in dayanışma, dürüstlük ve ahlak ilkeleriyle tüm sektörlere yol gösterdiğini vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 24-09-2024 10:00

Genel Başkan Canan Ceylan’dan Ahilik Haftası Mesajı - GÜNDEM - İnternetin Ajansı

Canan Ceylan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ahilik, asırlardır kültürel, sosyal ve ekonomik yapımızın önemli bir parçası olmuştur. Hacı Bektaş-ı Veli’nin tavsiyesiyle Ahi Evran tarafından kurulan bu teşkilat, Türk toplumunun meslek ahlakı, doğruluk, yardımlaşma ve kardeşlik gibi değerlerini benimseyen bir sistemin temelini atmıştır. Ahilik, sadece esnaflık ve sanatkârlık değil, aynı zamanda tarım ve gıda sektörlerinde de güçlü bir dayanışma ve güven ortamı oluşturmuştur.”

Ceylan, Ahilik anlayışının günümüz tarım ve gıda sektöründe de önemli bir rehber olduğunu belirterek şu sözlerle devam etti:

“Ahilik’in temelini oluşturan ahlaki değerler, dürüstlük ve üretim kalitesi, bugün tarım ve gıda sektöründe de öncelikli olmalıdır. Ahilik’in ticaret ahlakı ve kardeşlik ruhu, sürdürülebilir tarım ve güvenilir gıda üretiminin en temel unsurlarından biridir. Bu değerlerin yaşatılması, toplumun refahı ve geleceği için büyük önem taşımaktadır.”

Genel Başkan Canan Ceylan, Ahilik Haftası vesilesiyle Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran’ı anarak, esnaf, çiftçi ve tüm gıda üreticilerinin Ahilik Haftası’nı kutladı:

“Bu anlamlı hafta vesilesiyle, Ahi Evran’ı rahmetle anıyor, esnaf, çiftçi ve tüm gıda üreticilerimizin Ahilik Haftası’nı kutluyor, bereketli ve başarılı bir yıl diliyorum.”




Kaynak: 22haber.com.tr




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran'ın çalışmalarından memnun musunuz?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI